top of page
Etsi

Uusi kausi ja uusi Nousu

10.10. Kemi

1. ottelu: Hurricane II, Kemi - Ylläksen Nousu


Tätä hetkeä oli odotettu kuin ulkomaalaista turistia Destination Laplandin mökkien taakse. Jounin Kaupasta oli haettu EeÄssät ja lihavimmat kävi Kaamos Grillillä kebablautasella vielä ennen peliin lähtöä.


Sport Shop oli käyristänyt lavat valmiiksi ja PolarFysio hieroi Poutasen polven paikoilleen. Osa pelaajista joi EeÄssät jo ennen auton käynnistystä, joten Eelin kaupalta käytiin hakemassa lisää pärinää koneeseen. Ylläs Expressin bussejakin haaveiltiin matkalla, kun bio-taukoja varten iäkkäämmät joutui pysähtelemään vähän väliä. "Onko niissä busseissa sitten vessat?" -kuului takapenkiltä ja kun matkaa oli taitettu tunti alettiin jo haikailla pelikaljalle Selvään Pyyhyn.


Kuin ihmeen kaupalla porukka kuitenkin löysi itsensä Kemin Tervahalliin. Coach Taskinen oli miettinyt ketjut jo valmiiksi, mutta manageri Kaulasen laatiessa IG-kuvaa ketjukoostumuksista, alkoi ketjutkin siinä sekoittua. Pelisuunnitelma oli selkeä 1-2-2 40% yläkentällä ja keskikentän 20% pelattiin 2-1-2 systeemillä. Puolustuspäätä ei koskaan keretty perkaamaan tarkemmin ja muutenkin haasteena oli selittää ja ymmärtää kaikki englanniksi, niin päätettiin vain lähteä pelaamaan.


Ja hyvin lähdettiinkin. Raportinlaatija syöksyi sukka suorana karvauspuuhiin, anasti pallon ja kun Hartikaisen Mikkeboi huusi vain "Tero", ketjun kaksi Teroa (Gullsten ja Kylä-Kaila) pyrki yhteisvoimin tökkimään palloa vapaana maalilla olleelle Mikalle, joka saikin sutaista tilanteeksi 1-0 vain minuutin pelin jälkeen. Tästä 24 sekuntia ja Tiitus "Tippa" Pääkkölälle aukesi tilaisuus kokeilla maalivahdin silmä-käsi -koordinaatiota n. 30 metristä. No hörppäshän veska sen. Taululla 2-0 reilussa minuutissa. Nousun marssi oli alkanut edetä Ylläksen latutampparin lailla!


Sitten Tahkolan Juho heitti pitualteen lattialle ja alkoi härdelli. Juho sai lopulta nivelsidevamman diagnoosiksi, vaikka ensin tilanne näytti enemmänkin sunnuntaimakuulta vauhdikkaan lauantai-illan jäljiltä. Pakka sekos ja SB Hurricane II pääsi nousemaan jopa tasoihin.


Tässä kohtaa erittäin aggresiiviselta vaikuttanut Pakkanen sr eli Kari Pakkanen laitettiin ärjymään vaihtopenkin sijaan kentälle. Komeaa karvausta helpotti Hurricane-puolustuksen syöttö Karille vapaasti maalineteen, josta Karin ärjyisä tuuletus saatiin nähdä tyylikkään ylämummo (upper granny) sivalluksen jälkeen. Nousun 2-3 -johdossa kolmanteen erään, josta odotettiin järisyttävää trilleriä.


Trilleriä ottelu ei nähnytkään. Loppupeli oli niin selkeää Nousun hallintaa ja ylivoimaa, ettei tartte pureutua syvemmin. Riittää mainita vain nimeltä maalintekijät. Pääkkölä, Tillberg ja Pakkanen sr, 6-3 -voitto ja seuraavaan matsiin.
2. ottelu: Ylläksen Nousu - Pelimannit, Kemi

Väliaikana nautiskeltu vadelma-banaani-mansikka-kanervankukkalehti -smoothie maistui niin hyvälle, että osa joukkueesta lepuutti lihaksiaan silmäluomista lähtien. Coach Taskisen ärjyntä vain minuutti ennen toista ottelua herätti kuitenkin siinä määrin, että Kylä-Kaila sai heti alussa jaloillaan köpöteltyä yli puolenkentän. Hidastetun pysähdyksen jälkeen syöttö Hartikasen Mikkeboille, joka iski jälleen ensimaalin vain noin minuutin pelin jälkeen.


Tämän jälkeen Tillberg från Pajala ja Hartikaisen Mikkeboi mätti maaleja vuorotahtiin ja avauserän 4-0 -johto taisi sulattaa Pelimannit. Ottelu oli erittäin vakuuttavaa dominanssia Nousulta ja voi vain kuvitella pelokkuutta Nousun tulevilta vastustajilta. Viimeistään tässä kohtaa on kuitenkin mainittava maalivahti Joni Vasara. Mikä esitys työkalulta! Pallot liimautui käteen eikä seuraaviin otteluihin tarjolla olevia maalivahteja kauaa kattella, jos esitykset tökkii. Tämä mies kärrätään jatkossa maaliin, vaikka Porista.


Loput ottelusta lähinnä ladattiin Hartikaisen ja Tillbergin hattutemppua, mutta jostain syystä pojille ei maistunut, joten seniori Pakkanen kävi naputtamassa pari häkkiä. Toista ei toki lasketa joukkueen omissa papereissa kun sen tekee tyhjiin, mutta sakkokassa kiittää!


Ottelu päättyi 6-2 ja palautuminen seuraavaa turnausta varten sai alkaa. Poutanen ostikin herne-maissi-paprikaa kotiin viemisiksi heti lähimmästä pakastealtaasta ja lopulta sille tuli käyttöä myös toiselle tulokkaalle. Kylä-Kaila oli jostain keksinyt itselleen puujalan, vaikka kukaan ei tällaista tilannetta nähnytkään. Herne-maissi-paprika -pussi kävi myös Kylä-Kailan jalassa ja pakollisia bio-pysähdyksiä jouduttiin tulokaskyydissä pitämään vähän väliä. Lopulta kuitenkin kotiin päästiin puolilta öin ja ihana herätyskello yritti herättää 5.45. Urheilijan arki on sellaista.


Tiettävästi kaikki haluaisi nimensä näihin otteluraportteihin, mutta uusi mahdollisuus muille tulee eteen heti 23.10. Rovaniemen Ounasrinteellä, kun Nousu jälleen pelailee. Todennäköistä on, että Kylä-Kaila mainitaan näissä raporteissa jatkossakin tähdistöä myöten. Sen verran puolueellinen kirjoittaja kuitenkin. Yhdessä puitiin myös, että Selvä Pyy yhdessä Nousun kanssa hakee nyt yhteistyökumppania, joka tulisi striimaamaan lähetyksen Pubin asiakkaille näytettäväksi. Nyt vain mukaan hyvän pöhinän joukkoon!


Ottelun tähdet:

* Kari Pakkanen aka senior Pakkanen. Pisti joukkueen pystyyn, teki voittomaalin ensimmäisessä ja johtaa sisäistä pistepörssiä. Kyllä näillä näytöillä Pakkanen juniorin täytyy alkaa heräillä

** Joni Vasara. Työkalulta uskomaton muuntautuminen maalin vartijaksi

* Tero Kylä-Kaila. Kirjoitti otteluraportin jopa kahteen eri muotoon. Toisen voit lukea Luoteis-Lapin tulevasta numerosta ja tämä hieman monisyisempi raportti sitten täältä Nousun omista kanavista.Comments


bottom of page